Луис Адриано вкара пет и изравни Меси за разгром над БАТЕ


Луис Адриано вкара пет и изравни Меси за разгром над БАТЕ

10202 0

Истинско крушение претърпя БАТЕ срещу съседите от Шахтьор, а Луис Адриано изравни Меси и влезе в историята на Шампионската лига. Бразилците в състава на гостите се развихриха и помляха своя опонент, съставен предимно от беларуси - 0:7. Мачът със сигурност ще остане в историята на Шампионската лига.

В 11-ата минута Алекс Тейшейра бе изведен от Тайсон след отнета топка в центъра и преодоля вратаря, след което откри. Всичко можеше да се развие по друг начин, ако груба грешка на Фернандо бе наказана от домакините, но Дарио Сърна изчисти пред голлинията. След това Шахтьор се мобилизира и довърши противника. Нова мълниеносна контра организираха гостите, но този път Тейшейра бе спънат от вратаря при опита да го преодолее - дузпа. Луис Адриано застана зад топката и вкара първия си гол в мача в 28-ата минута. Действията се повтаряха, а домакините се оказаха крайно неподготвени за контраатаките на тима на Мирча Луческу. В 35-ата минута поредна завърши с пас на Тайсон към Дъглас Коща, който направи резултата класически. В следващата атака Луис Адриано получи пас отляво и технично прати топката във вратата на БАТЕ за четвърти път. Феновете на домакините започнаха да напускат стадиона. Минутата бе 40-а, а резултатът стана 0:5 след нов пробив отляво и центриране на Шевчук, защитник на БАТЕ се засуети, а Адриано се възползва и вкара поредния гол. В 44-ата минута дясната зона на защитата на БАТЕ пак се пропука за да вкара Луис Адриано четвъртия си гол в мача и да направи резултата 0:6. В този момнет бразилският нападател подгони рекорда на Лео Меси, който имаше пет гола в един мач от Шампионската лига.

Адриано можеше да изравни рекорда му през второто полувреме, но уцели гредата след удар с глава. Шахтьор получи спорна дузпа в 82-ата минута за нарушение срещу Адриано, а потърпевшият не пропусна да оформи рекорда си. 5 гола за Адриано и 7:0 за Шахтьор.

В другия мач от група Н Порто спечели ценен успех у дома над Атлетик Билбао с 2:1. Скучно първо полувреме завърши с гол на Ектор Ерера, който се възползва от пас на Кинтеро и взриви "До Драгао" за 1:0. В 58-ата минута Гийермо Фернандес не се уплаши от трима бранители на Порто около себе си и изравни резултата за кеф на солидната гостуваща агитка. Решителният момент дойде в 75-ата минута. Първо защитник на Билбао изчисти лошо, топката бе поета от Рикардо Куарешма, който слаломира около границата на наказателното поле и изстреля хубав удар, при който Горка Ирайсос не се намеси добре - 2:1 за Порто, което се оказа и крайният резултат.

 Класиране в групата:

1. Порто 7т.

2. Шахтьор 5т.

3. БАТЕ 3т.

4. Атлетик 1т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички