Шахтьор счупи тъпомера срещу Порто, БАТЕ взе нов европейски скалп


Шахтьор счупи тъпомера срещу Порто, БАТЕ взе нов европейски скалп
Снимка: Getty Images/Guliver

5955 0

Отборът на Порто стигна до равенство 2:2 в гостуването си на Шахтьор (Донецк) от група "Н" на Шампионската лига. Португалският тим губеше с два гола малко преди края на мача след точни удари на Алекс Тешейра в 52-ата след груба грешка на Майкон и Луис Адриано в 85-ата минута, който бе изведен чудесно от Бернард, но Джаксън Мартинес отбеляза две попадения в 89-ата минута от дузпа и в 94-ата минута, за да донесе равенството на своя тим. Шахтьор сътвори уникална глупост най-вече за първия гол на Порто, когато Ярослав Ракицки абсолютно необезпокояван игра с ръка в наказателното поле и оттам започна обратът. А гостите изпуснаха и дузпа в 35-ата минута, когато Брахими не успя да вкара от бялата точка.

Така двата тима поделиха по една точка след мача в Лвов, като Порто е водач в класирането в групата с актив от 4 точки, докато Шахтьор заема 3-ото място до момента с 2 спечелени точки.

БАТЕ Борисов постигна победа с 2:1 над Атлетик (Билбао) в другия мач от групата. Домакините изнесоха изключително първо полувреме, в което поведоха с 2:0 и удариха гредата зад Горка Ираисос.

В 18-ата минута домакините откриха резултата с попадение на Денис Поляков. Aлександър Карницки стреля и ударът му се отклони в тялото на бранител на гостите и излъга Горка Ираисос и влезе в мрежата му за 2:0. Гостите върнаха едно попадение чрез Ариц Адурис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички