Любопитно е какво ще последва, ако вратарят получи син картон по време на мач


Любопитно е какво ще последва, ако вратарят получи син картон по време на мач
Снимка: Getty Images

969 0

Футболният свят активно коментира нововъведението "син картон", което може скоро да стане част от любимата на милиони игра. А детайли за показването на този цвят картон излизат един след друг в спортните медии.

Какво се случва при син картон за вратаря?

Тези дни стана ясно какво ще се случи, ако вратарят на даден отбор получи син картон. Той ще има избор: дали на мястото му за 10 минути да бъде поставен полеви играч, или да се направи негова пълноценна смяна, пише "The Telegraph".

Самият вратар ще избира между 2 варианта

А ако отборът е изразходил смените си?

Ако даден отбор вече е изразходил своите смени, полеви играч все пак ще трябва да замени стража. Това е аналогично на случващото се при изгонване на вратаря без възможност за замяна.

Както е известно, идеята за синия картон се състои в това той да важи за 10 минути и да бъде даван за умишлено нарушение и изразяване на несъгласие с официално лице. От ФИФА първоначално ще тестват синия картон в женския и младежкия футбол. А ето какво мисли за синия картон Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички