Любо заложи на Реал в анкетата на ФИФА и "Франс Футбол"


Любо заложи на Реал в анкетата на ФИФА и "Франс Футбол"

1358 0

Любо Пенев заложи на Реал (Мадрид) в анкетата на ФИФА и "Франс Футбол" за "Златната топка". Ел Голеадор постави Кристиано Роналдо и Карло Анчелоти на първо място в класациите за футболист и треньор.

Пенев гласува като национален селекционер на България. След Роналдо той нареди германците Мануел Нойер и Тони Кроос. Сигурно е, че новият халф на Реал няма как да спечели, защото не е сред тримата с най-много гласове. А Роналдо е големият фаворит на букмейкърите, вече и с гласа на Любо. През миналия сезон треньорът на България заложи само на играчи от Бундеслигата - Франк Рибери, Роберт Левандовски и Филип Лам.

Пенев постави на първо място при треньорите Анчелоти, а след него нареди Йоаким Льов (световен шампион с Германия) и бившия си съотборник Диего Симеоне (шампион на Испания с Атлетико).

Треньор №1 по трофеи в историята на футбола Джовани Трапатони заяви, че Мануел Нойер трябва да спечели „Златната топка" тази година. "Този човек е невероятен вратар, а сигурно може да играе също така добре и като нападател", каза Трап. 75-годишният италианец, който сега съветва националния тим на Ватикана, добави, че очаква оферти и иска да продължи в професията.

А великият италиански вратар Джанлуиджи Буфон (Ювентус) каза: "За да спечели някой на нашия пост, трябва да направи нещо необикновено. „Златната топка" не се дава вече на най-добрия, а на този, който е вкарал най-много голове. За да я спечели вратар, трябва четири пъти поред да участва в мачове с дузпи и да спаси всички удари от бялата точка."

Последният вратар, който триумфира със "Златната топка", е покойният руснак Лев Яшин през 1963 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички