Лоша работа за Аржентина: Три основни фигури пропускат мача с Чили заради Ковид-19


Лоша работа за Аржентина: Три основни фигури пропускат мача с Чили заради Ковид-19
Снимка: Getty Images/Guliver

955 0

Старши треньорът Лионел Скалони ще пропусне гостуването на Аржентина на Чили в световна квалификация, след като е дал положителен тест за коронавирус. Новината бе обявена от самия него, а помощникът му Пабло Аймар също ще остане у дома си:

"Пабло е в дома си от няколко дни, защото е близък контакт. Аз приключих карантина преди няколко дни, но продължавам да тествам положително, а за да бъда на скамейката срещу Чили, трябва да дам отрицателен тест", каза старши треньорът на видео пресконференция.

Освен това, "Албиселесте" ще бъде и без базираните в Англия полузащитници Алексис МакАлистър от Брайтън и Емилиано Буендия от Астън Вила, след като съотборниците в националния отбор също дадоха положителни проби.

"Един от тези двамата щеше да играе", поясни Скалони. Членовете на треньорския щаб Валтер Самуел и Роберто Аяла ще изведат тима срещу Чили (28 януари, 02:15 ч. наше време). Аржентина, заедно с Бразилия, вече се класира за Световното първенство в Катар, което започва през месец ноември, независимо че имат още пет мача до края на квалификационната кампания.

Чили, обаче, е един от седемте отбора, които се борят за оставащите две директни квалификационни места. Съставът има своите Ковид-19 проблеми, като трима футболисти отсъстват заради положителни тестове – централният бранител на Уотфорд Франсиско Сиералта е под карантина в Англия, докато полузащитникът Маурисио Исла и нападателят Жан Менесес тестваха положително при пристигането си в Сантяго. Скалони остави седемкратния носител на "Златната топка" Лионел Меси, който наскоро се възстанови от коронавирус, извън състава за мачовете с Чили и Колумбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички