Лионел Меси взима почти двойно повече от Роналдо (топзаплатите във футбола)


Лионел Меси взима почти двойно повече от Роналдо (топзаплатите във футбола)
Снимка: Принтскрийн

7127 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е най-високоплатеният футболист в света, съобщава L'Equipe. Аржентинският голаджия получава по 8,3 милиона евро на месец преди данъчното облагане. Капитанът на каталунците прибира значително повече от големия си конкурент в битката за индивидуалните награди - Кристиано Роналдо. Нападателят на Ювентус прибира 4,5 милиона на месец.

Според френското издание, на трето място е бившият съотборник на Меси - Неймар. Настоящата звезда на Пари Сен Жермен прибира по 3 милиона на месец. В топ 5 на заплатите влизат други двама футболисти на Барселона - Луис Суарес и Антоан Гризман. Уругваецът и французинът прибират малко под 3 милиона на месец. След португалеца най-добре платени в Италия са негови двама съотборници - Гонсало Игуаин (1,09) и Пауло Дибала (1,06).

Според мнозина, най-силното първенство в света е английската Висша лига. Там обаче не могат да се конкурират със заплатите в Ла Лига и в Ювентус. Най-високоплатеният играч в Англия е вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа. Испанецът прибира по 1,76 млн. на месец. В германската Бундеслига най-много получава нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Полската звезда прибира по 1,66 млн. евро на месец. А кой е вкарал повече голове - Меси на "Камп ноу" или Роналдо на "Сантяго Бернабеу" - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички