Лионел Меси "се чувства все по-добре и по-добре", но няма гаранции, че ще играе дори и с Аржентина


Лионел Меси "се чувства все по-добре и по-добре", но няма гаранции, че ще играе дори и с Аржентина
Снимка: Getty Images

950 0

Интер Маями грабна късна точка с равенството 1:1 срещу ФК Ню Йорк Сити у дома, а след двубоя наставникът на "чаплите" Херардо "Тата" Мартино неизбежно беше попитан за физическата форма на звездата Лионел Меси.

След като бе принуден да пропусне финала на "US Open Cup" срещу Хюстън Динамо, бившата суперзвезда на Барселона отново липсваше в състава на Мартино срещу "гълъбите". 

Чикаго Файър е следващият съперник за Интер Маями

Първият въпрос, зададен на Мартино на пресконференцията след мача, беше относно слуховете, че аржентинският капитан няма да играе отново за Интер Маями до следващия сезон. "И ако тази информация не е вярна, какво ще се случи с човека, който е написал тази статия? Взимаме нещата мач за мач, ще го оценим преди мача с Чикаго", беше отговорът на бившия треньор на Мексико.

Меси "се чувства все по-добре и по-добре"

"Не поехме никакви рискове с него във финала за купата, така че сега има още по-малка нужда да го правим. Той може да е готов да играе срещу Чикаго, може да е на пейката или ако смятаме, че все още има риск и той трябва да бъде изключен, той ще бъде изключен от групата. Същото ще бъде и срещу ФК Синсинати (в събота, 7 октомври). Той се върна в тренировките, далеч от останалата част от групата, но се чувства все по-добре и по-добре".

Ще играе ли Меси за Аржентина в квалификациите за Световното първенство по футбол през 2026 г.?

Мартино беше попитан и за възможността Меси да играе в квалификациите на Аржентина за Световното първенство по футбол 2026 през октомври: "Лео почти сигурно ще трябва да се свърже с тях, те ще говорят с него и ще разберат как върви възстановяването му. Той ще тренира в понеделник и вторник и ще трябва да видим как е във вторник, защото тогава той ще пътува".

Освен Меси, аржентинският треньор също се оплака, че е останал без други ключови играчи, докато Интер Маями преследва място в плейофите. "Няма да поемаме никакви рискове. Ако самият играч (Меси) и медицинският персонал смятат, че играенето му е риск, той ще бъде изключен. Днес не мога да ви кажа дали ще играе срещу Чикаго или не. Той се справя много по-добре на тренировка всеки ден, беше много по-добър вчера.

Наясно съм какво трябва да направим. Сигурен съм, че никой не иска Лео да е във форма повече от мен, Жорди Алба и Диего Гомес също, но за съжаление те не са на разположение в най-важния момент от сезона. Няма да поемаме никакви рискове". По-рано пък се появи информация, че Интер Маями ще се пробва за Лука Модрич още през зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички