Лионел Меси разкри повратния момент, който е спечелил Мондиал 2022 за Аржентина


Лионел Меси разкри повратния момент, който е спечелил Мондиал 2022 за Аржентина
Снимка: Getty Images

4714 0

Лионел Меси посочи загубата от Саудитска Арабия на старта на Световното първенство по футбол в Катар като повратния момент, който е спечелил световната титла на Аржентина впоследствие.

"Ла Албиселесте" загуби с 2:1 срещу Саудитска Арабия. След като Меси откри резултата в 10-ата минута с дузпа, Салех Алшехри и Салем Алдавсари отбелязаха за азиатската страна, за да подпечатат пълния обрат. 

"Мисля, че първият мач беше един от ключовите моменти за нас, освен че бе и удар. Мисля, че оттогава започнахме да мислим и играем по различен начин, защото знаехме, че не можем да правим повече грешки, защото всяка такава ще означава край на нашите амбиции", заяви Меси за "Bein Sports".

"Не очаквахме да започнем по този начин, губейки първия мач срещу Саудитска Арабия, за който си мислехме или имахме усещането, че това ще бъде най-лесният мач в групата, всъщност беше точно обратното. Това беше един от най-трудните моменти за нас", каза още капитанът на Аржентина.

Въпреки кошмарното начало на Мондиала "Ла Албиселесте" успя да спечели Световната купа в Катар. Лионел Меси изигра главна роля в победата. 35-годишният футболист вкара седем гола и регистрира три асистенции, което му осигури "Златната топка" на турнира.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Меси сподели, че е останал щастлив след решението си да премине в Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички