Лион разкри Рома за едно полувреме във вълнуващ спектакъл


Лион разкри Рома за едно полувреме във вълнуващ спектакъл
Снимка: Getty Images/Guliver

1185 0

Олимпик Лион победи Рома с 4:2 в първи 1/8-финален сблъсък в Лига Европа. Головете за Рома отбелязаха Салах (20') и Фасио (33'), а за "хлапетата" Диакаби (8'), Толисо (47'), Фекир (74') и Лаказет (90').

През първото полувреме Рома бе по-добрият отбор на терена и заслужено се оттегли с преднина на почивката. Втората част обаче Олимпик Лион показа напълно различно лице и пое инициативата още от самото му начало, като отбеляза 3 безответни гола.  Реваншът в Италия е след седмица. 

Рома можеше да открие резултата още в 5', Наинголан опита с удар от границата на наказателното поле, но Лопеш изби топката. 3 минути по-късно обаче домакините не сгрешиха. Рафаел засече топката от свободен удар и я пусна към Диакаби, който откри резултата - 1:0.

Срещата продължи на високото темпо, с положения и пред двете врати.  В 12' Валбуена получи подаване в наказателното поле, стреля опасно в целта, но един от защитниците блокира удара му.

Гостите от Италия обаче показаха по-добра игра и успяха да сътворят обрат за 13 минути. Първо в 20' Диакаби сгреши и подари топката на Салах (), а той от близко разстояние изравни резултата - 1:1. В 33' Даниеле Де Роси с прехвърлящо центриране в наказателното поле Федерико Фасио скочи високо и засече топката с глава за 1:2.

Веднага след началото на втората част Лион изравни. Корентен Толисо направи резулата 2:2 с далечен удар. Лион записа силни минути, през които "хлапетата" на няколко пъти преодоляха отбраната на Рома. Стражът на Рома Алисон, обаче на два пъти пресече извеждащо подавания към Лаказет.

В 74' обаче не успя да опази вратата си, след невероятна индивидуална изява от страна на Набил Фекир, който завърши с удар от наказателното поле за 3:2 и обрат за французите.

В добавенето време на срещата Лаказет оформи крайното 4:2, след като получи подаване и отправи мощен удар от границата на наказателното поле. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички