Легенди на Манчестър Юнайтед и Ливърпул съсипаха от критики новата Европейска Суперлига


Легенди на Манчестър Юнайтед и Ливърпул съсипаха от критики новата Европейска Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

1322 0

Легендите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул Рой Кийн, Рио Фърдинанд и Джейми Карагър се изказаха категорично ПРОТИВ създадената днес нова Европейска Суперлига. Ето какво заявиха тримата през различни източници:

РОЙ КИЙН

"Да се надяваме, че това ще бъде спряно. Говорим за големи клубове, а Байерн Мюнхен са един от най-големите клубове в света. Поне те са заели позиция, което е добро начало" - коментира Рой Кийн пред "Скай спортс".

РИО ФЪРДИНАНД

"Това за мен е обявяване на война на футбола, това е позор. Това е унижение, те тръгват срещу всичко, което е футбола всъщност. Това е затворен магазин за тези големите, всичко е само и единствено за пари. Богатите да стават по-богати, а за другите никой не мисли. Как са събрали дързост за такова нещо в ситуацията в света в момента, в пандемията? Хората по цял свят се борят, а те се споразумяват за подобна идея. Това е абсолютно антиконкурентен модел, който е в разрез с всичко, което е традиция във футбола. Тези хора нямат никаква представа какво е футбола. Това е чиста бизнес сделка. Хората, които правят играта специална, никой не ги брои. Това е ситуация, в която тази група от клубове напуска останалите и ги оставя да умрат, това е смущаващо, направо не мога да го повярвам. Аз съм фен на Манчестър Юнайтед и обичам клуба, но не мога да стоя и да подкрепя подобно нещо"

ДЖЕЙМИ КАРАГЪР

"Не мога да повярвам в какво посмешище се превръща този клуб. Призовавам ръководството на Ливърпул да помисли за всички генерации преди нас, които биха били също толкова засрамени от идеята за Суперлига, колкото в момента съм и аз"

"Цяла година се наслушах от Ливърпул колко много им липсвали феновете. Интересно как стана така, че мнението на Коп е важно само тогава, когато е удобно. Колкото повече чета за тази Суперлига, толкова повече ми изглежда, че собствениците на Ливърпул харесват вида на празния стадион. Като бивш футболист на Ливърпул аз съм отвратен от това, че репутацията на моя клуб бе опетнена от арогантността на собствениците му. Те искат да захвърлят културата на футболен клуб Ливърпул и не желаят той вече да се бори със зъби и нокти за успехите си. Това е противоположно на представите ми за футбола и особено за тези в моя град" - написа Карагър в Туитър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички