Легендарният Петер Шмайхел отсече: Дания е фаворит в 1/2-финала срещу Англия


Легендарният Петер Шмайхел отсече: Дания е фаворит в 1/2-финала срещу Англия
Снимка: Getty Images

2667 0

Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Дания - Петер Шмайхел уверено заяви, че според него "червения динамит" е фаворит в 1/2-финала срещу Англия, който ще се изиграе тази вечер:

"Ако трябва да съм честен, смятам, че Дания е фаворит. Вечерта, в която играхме с Уелс на 1/8-финалите, бе точно 29 години по-късно след нашуя триумф през 1992-а. Смятам, че сме много добра футболна нация, класираме се за всички големи форуми и сме девети в класацията на ФИФА. Стигнахме на 1/4-финалите на Световното първенство. Може да сме малка страна, но сме на високо, когато става дума за футбол", каза легендарният вратар.

"Можем да се съревноваваме с всеки и имаме същия шанс като всички останали, но, разбира се, нямаме същият брой играчи на най-високо ниво. Смятам, че ще е доста труден сблъсък, много балансиран, двамата треньори имат доста сходен подход към мачовете. Мечтата на всеки играч е да играе на "Уембли", така че да играеш на 1/2-финал там - няма как да стане по-добре", добави още Петер Шмайхел.

През 1992 година Дания спечели Европейското първенство по футбол, но това се случи с помощта на една хитрост, която вече е забранена от правилата на играта! ВИЖТЕ В ТОВА ВИДЕО с какъв метод си служеше самият Петер Шмайхел!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички