Къде да гледаме Чехия - Дания от Европейското първенство по футбол


Къде да гледаме Чехия - Дания от Европейското първенство по футбол
Снимка: Lee Smith - Pool/Getty Images

3687 0

Чехия и Дания се срещат в 1/4-финал на Европейското първенство по футбол след като показват уверена игра на турнира. Двата тима вече са се срещали на Евро 2000 и Евро 2004, като през 2004 г. чехите отстраниха именно този съперник в 1/4-финалите.

Двата отбора са провели помежду си 25 мача, като Чехия има 13 победи и две поражения. Последният успех на Дания срещу Чехия дойде в квалификациите на Световното първенство през 2014 г., когато скандинавците спечелиха с 3:0.

За последно двата тим се срещнаха през ноември 2016 г. в приятелски мач, като двубоят завърши 1:1. Головете вкараха Антонин Барак и Николай Йоргенсен. Така 5 от последните 6 срещи между тимовете са завършили наравно.

И двата тима се намират в добра форма. Чехите поднесоха сензацията в 1/8-финалите, като преодоляха силния тим на Нидерландия след успех с резултат 2:0. Дания пък разгроми Уелс с 4:0 и уверено крачи към нов успех в отсъствието на големия си лидер Кристиан Ериксен.

Двубоят между двата тима е с начален час 19:00 ч. и ще се предава пряко по Диема. Може да следите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички