Кристиано Роналдо за Евро 2024 и Мондиал 2026: Стъпка по стъпка, вече не мисля в дългосрочен план


Кристиано Роналдо за Евро 2024 и Мондиал 2026: Стъпка по стъпка, вече не мисля в дългосрочен план
Снимка: Getty Images

4775 0

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо говори по много актуални теми около неговия живот на пресконференцията преди квалификацията за Евро 2024 с Лихтенщайн. Нападателят не скри радостта си, че бе повикан в състава от новия селекционер Роберто Мартинес, като ще има възможността да счупи пореден рекорд. А именно за играча с най-много изиграни срещи на национално ниво.

По-добра атмосфера в отбора след идването на Роберто Мартинес

"Това, което се случва, е много положително. Забелязвам, че играчите са много щастливи, атмосферата е много добра. Това е различна глава за всички нас - играчи, персонал, самата страна и енергията е добра, положителна и това е най-важното нещо. В личен план съм много щастлив да се върна и да мога да продължа да помагам на Португалия", сподели Роналдо относно новия селекционер.

Мегазвездата на футбола разкри и любопитна подробност от "кухнята" на отбора, а именно че белгиецът не разкрива от предния ден състава. "Една подробност. Всички играчи мислят, че ще играят в титулярния състав утре, всички го очакваме с нетърпение. Преди много от нас знаеха кои ще са избрани. Не сега. Промените са добри през повечето време и чувствам, че промяната ще бъде много положителна както за играчите, така и за страната".

До кога ще е част от националния отбор?

Той добави, че се надява да остане част от националния тим максимално дълго, но не гарантира, че ще играе на следващото световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година. "Моята роля през последните години винаги е била една и съща. Винаги ще идвам в националния отбор, когато смятам, че разчитат на мен. Мотивацията ми е непокътната година след година. Това, което чувствам, е все едно съм тук за първи път, обичам да играя за националния отбор. Да си тук 20 години на най-високо ниво не е лесно. Наистина съм щастлив. Ако треньорът, щабът и президентът смятат, че съм ценен, винаги ще давам всичко от себе си, ще се опитам да извися цветовете на Португалия на най-високо ниво. Аз и съотборниците ми, разбира се. Както казах, много се радвам да се върна в националния отбор, това е моят дом и се чувствам много комфортно тук".

А на въпрос дали ще е част от Евро 2024 и Мондиал 2026: "Стъпка по стъпка, в днешно време не правя дългосрочни планове. Мисля така, семейството ми също, поради някои ситуации, които се случиха в живота ми, не мога да мисля в дългосрочен план, винаги в краткосрочен план".

Роналдо бе съпътстван от скандали в последните месеци, но те не попречиха на новия селекционер на "мореплавателите" Роберто Мартинес да го привика в редиците си. Той обясни това свое решение красноречиво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички