Кристиано Роналдо срещу Лионел Меси: Кой печели най-голямата голмайсторска битка досега?


Кристиано Роналдо срещу Лионел Меси: Кой печели най-голямата голмайсторска битка досега?
Снимка: Sportlive/ колаж

5028 0

Футболът никога не е бил свидетел на съперничество, подобно на това между Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Двете големи суперзвезди определиха последните две десетилетия на спорта, неспирайки да чупят рекорди.

Освен това двамата прекараха много години, състезавайки се в Ла Лига, докато Роналдо не реши да напусне Реал Мадрид в посока Ювентус. A oт Marca сравняват невероятните кариери на двамата.

По отношение на головете, Кристиано води в момента с общо 739 за клубните си отбори и за националния, в сравнение със 704 на Меси. На клубно ниво нещата изглеждат доста близко, Кристиано има 638 гола за Спортинг, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, а Меси е с 634 гола за Барселона.

На международната сцена Кристиано достигна нови върхове, като отбеляза своите 100-и и 101-и гол за Португалия във вторник вечер. Междувременно Меси е вкарал 70 пъти за Аржентина.  Придържайки се към международния футбол, Кристиано спечели два трофея с Португалия - Евро 2016 и Лигата на нациите 2019, докато сушата на Меси в Аржентина е добре известна. Нападателят на каталунците спечели младежката световна купа и олимпийски игри с Аржентина, но загуби финали на Световното първенство и Копа Америка.

Що се отнася до Златната топка, Лука Модрич разби 10-годишното доминиране на двойката през 2018 г., преди Меси да добави шестата си титла година по-късно, за да изпревари петте на Кристиано. А юбилейния гол номер 100 на Роналдо за Португалия - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички