ВИДЕО: Какъв гол №100 за Кристиано Роналдо! Едва не скъса мрежата!


ВИДЕО: Какъв гол №100 за Кристиано Роналдо! Едва не скъса мрежата!
Снимка: Guliver/GettyImages

6406 0

След като изпусна двубоя срещу Хърватия заради ужилкване от пчела, Кристиано Роналдо излезе на терена срещу Швеция в търсене на своя гол №100 с фланелката на Португалия и постигна целта си по впечатляваща начин, отбелязвайки безценен гол в края на първото полувреме на гостуването в Стокхолм. 

Още по-интересен е фактът, че португалската мегазвезда реализира по начин, по който в последните години изглежда не е от най-силните му оръжия - от пряк свободен удар. В добавеното време на първата част той имаше възможността да изпълни фаул, а топката беше разположена на около 25 метра от голлинията. С типичната си засилка Роналдо прати истински снаряд, който попадна точно в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Робин Олсен, и едва не скъса мрежата зад стража на "Тре кронур". 

Това обаче не беше всичко от Роналдо в срещата, след като 15-ина минути преди края той вкара още един гол с удар от 15 метра, който също попадна в сглобката на вратата. Така той вече има 101 гола на национално равнище, превръщайки се в едва втория футболист, преминал границата от 100 за своята страна. Другият такъв футболист е иранецът Али Даи, който е със 109, като Роналдо със сигурност ще атакува този рекорд. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички