Кристиано Роналдо отказал да гласува за наградите на ФИФА и друг играч зае неговото място


Кристиано Роналдо отказал да гласува за наградите на ФИФА и друг играч зае неговото място
Снимка: Getty Images

2642 0

Кристиано Роналдо не даде своя глас за наградите на ФИФА, които определиха Лионел Меси за най-добрия играч за изминалата година. Това е вторият път в кариерата му, в която той получава наградата и не позволи на полския нападател Роберт Левандовски да вземе трофея за трета поредна година.

Защо Роналдо не гласува за наградите и кой зае неговото място?

След церемонията бяха обявени общите резултати от гласуването с интригуващо развитие, потвърдено от ФИФА. Всички капитани на националните отбори имаха шанса да гласуват, като се очакваше там да е Роналдо, който 136 пъти е извеждал Португалия с капитанската лента. 

38-годишният бе капитан на Португалия на Световното първенство в Катар и оттогава не е имало съобщение, което да информира, че той е бил лишен от лентата.

Този път обаче той не пое отговорност, a ФИФА потвърди, че бившият защитник на Реал Мадрид - Пепе, е гласувал от името на португалския национален отбор. Той избра съотборника на Меси в ПСЖ - Килиан Мбапе, за свой номер 1, докато бившите му колеги Лука Модрич и Карим Бензема бяха поставени съответно за второ и трето място.

Интересното е, че новият треньор на Португалия Роберто Мартинес даде гласовете си на съперника на Роналдо - Меси, като звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне и нападателят на ПСЖ Мбапе го последваха. Междувременно аржентинецът гласува за колегите си от ПСЖ Неймар и Мбапе, а третият му избор беше нападателят на Реал Мадрид Бензема.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички