Кристиано Роналдо и Португалия се разправиха с Исландия и завършват с 10 поредни победи (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо и Португалия се разправиха с Исландия и завършват с 10 поредни победи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2745 0

Португалия продължи невероятната си победна серия в квалификациите за Европейското първенство в Германия догодина, надвивайки Исландия с 2:0 в последния мач от групите.

Резултата за домакините в 37-ата минута откри Бруно Фернандеш. Крайното 2:0 в 66-ата минута оформи Рикардо Орта.

Така "мореплавателите" не прекъснаха изумителната си серия от 10 поредни победи в квалификациите. Те спечелиха категорично своята Група "J" с пълен комплект точки - 30 т.

Исландия от своя страна остана четвърта с 10 пункта на сметката си. "Викингите" постигнаха 3 успеха, 1 реми и 6 поражения и останаха далеч от второто място, заемано от Словакия с 22 т.

Как се разви двубоят?

Макар и отдавна класирала се на финалите, Португалия не подцени съперника си и излезе напълно мобилизирана за срещата. Още в началните минути Отавио уцели напречната греда.

След половин час игра двата отбора изглеждаха сравнително равностойни. Кристиано Роналдо стреля опасно с глава, докато Финбогасони можеше да открие за гостите, но топката профуча покрай лявата греда.

Португалия все пак откри резултата в 37-ата минута. Бруно Фернандеш стреля добре по диагонал в долния десен ъгъл, извеждайки своя отбор напред. До края на полувремето други сериозни възможности липсваха.

"Мореплавателите" започнаха настървено втората част в опит да намерят второ решително попадение. Фернандеш тества мерника си в самото начало. Жоао Марио пък в 51-вата минута постави топката на главата на Роналдо, който стреля, но Валдимарсон спаси.

В 66-ата минута домакините все пак го намериха, а негов автор бе току появилият се на терена Рикардо Орта. Той се възползва от отразен шут на Фернандеш и последвало отиграване на Роналдо, който асистира за 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички