Криминални мачове от турнира на България и с участието на четвъртите в света (ВИДЕО)


Криминални мачове от турнира на България и с участието на четвъртите в света (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

2829 0

Пределно ясно е, че африканските отбори от всякакъв калибър участват в съмнителни мачове. Снощи станахме свидетели на два такива, при това на национално ниво и с участието на сериозни футболисти.

Единият бе контролата Мароко-Ангола. В състава на домакините личеше името на дебютанта Браим Диас от Реал Мадрид, който наскоро смени испанския национален отбор, с този на четвъртите в света. Мачът вървеше към 0:0, без сериозен домакински натиск, въпреки звездната селекция (Диас, Хакими, Зиеш, Ен-Несири и т.нат.).

В 72-та минута обаче Мароко се добра до победата с меко казано "криминален" гол. Топката бе центрирана отляво и ясно се виждаше, че предстои единоборство за нея между играчи на двата отбора на първа греда, но въпреки това вратарят на Ангола Неблу шокиращо реши да мръдне с два метра наляво, опитвайки се да предотврати евентуално продължаване на кълбото към втора греда. Още по-фрапантното е, че там чакаше друг защитник на гостите, който със сигурност щеше да изчисти. Давид Кармо протегна крака си пред Софиан Рахими във въпросното единоборство и прати топката в собствената си врата за крайното 1:0.

Още: В контрола и пак чрез Десподов! България прекъсна серията от 11 срещи без победа след 492 дни (ВИДЕО)

Това обаче не е нищо! Срещата Алжир-Боливия от приятелския турнир FIFA Series, част от който е и България, бе изпъстрена с "крайно съмнителни" моменти.

Ашраф Хакими бе част от доста съмнителен мач

Комедията започна още в началните минути - защитник на Боливия доброволно изведе Амин Гуири сам срещу вратаря, който обаче спаси удара му, а при добавката Багдад Бунеджа нацели страничната греда. В 15-та минута играч на Алжир върна жеста, след като "уж случайно" подаде с глава на Алгаранас, но до гол не се стигна.

В 20-та минута по чудо Боливия не вкара, след тотална неразбория между един от централните защитници и вратаря на домакините. 

В 43-та минута Алжир поведе - Ясин Брахими "магически" излъга двама души и подаде към непокрития Гуири, който се разписа.

Още: Кирил Десподов със страхотно изпълнение срещу Танзания (ВИДЕО)

Втората част започна летящо - Алис Манди от Виляреал по комичен начин не успя да изчисти един пас с глава и Алгаранас изравни. 

Фарсът от шпалири и разминавания продължи и логично станахме свидетели на още цели три гола. В 68-та минута двама боливийци последователно се оказаха непокрити след едно центриране от пряк свободен удар и Сагредо вкара за 1:2. Но кулминацията предстоеше...

В 79-та минута Хусино изненадващо се дръпна от останалия на пет метра от вратата Ясин Бензия, който необезпокояван изравни резултата. 

В 90+4' станахме свидетели на Черешката на тортата за вечерта. Топката бе центрирана от пряк свободен, вратарят Вискара увисна, а след това боливийски защитник сервира топката на Алис Манди, който поправи "грешката" си от преди 45 минути и донесе победата на Алжир.

Още: Изненада: Звезда на Реал Мадрид избра африканска държава пред Испания

Насладете се на всеки момент от комедийния спектакъл:

 

В Мароко се изказаха за Хакими след обвиненията в сексуално насилие

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички