Край на 70-годишна дружба! Националният отбор на Германия с голяма промяна


Край на 70-годишна дружба! Националният отбор на Германия с голяма промяна
Снимка: Getty Images

1415 0

Германската футболна федерация обяви, че след изтичането на договора ѝ с производителя на спортна екипировка "Adidas" през 2026 година, новият партньор на националните отбори ще бъде "Nike".

Голямата промяна в Германия

Германската спортна марка "Adidas" е символ на националния отбор на Германия. Сътрудничеството продължава повече от седем десетилетия, така че самата новина, че Германия вече ще носи големия враг - "Nike", изглежда изненадваща.

Още: "Син" подем: Левски с постижение, каквото не беше правил от половин десетилетие

 Nike ще си партнира с националния отбор на Германия

"Очакваме с нетърпение да започнем сътрудничеството с Nike. Бъдещото партньорство ще позволи на Футболната асоциация да продължи да изпълнява ключови задачи през следващото десетилетие за цялостното развитие на футбола в Германия. Но едно нещо също е ясно: до декември 2026 г. ще направим всичко възможно, за да постигнем съвместен успех с нашия дългогодишен и настоящ партньор Adidas, на когото немският футбол дължи много повече от седем десетилетия", каза президентът на германската футболна асоциация - Бернд Нойендорф.

Германският футболен съюз е подписал вече договора си с Nike, който започва през 2027 година и ще продължи до 2034-а. С Adidas Маншафта успя да спечели 3 световни първенства и 3 европейски.

След успеха над Ливърпул: Капитанът на Юнайтед призова за промяна на футболно правило

Клубове в Танзания се вдигнаха на бунт: Не искат да играят с България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички