Кошмарът на Италия се повтори: Северна Македония отново подчини "адзурите" (ВИДЕО)


Кошмарът на Италия се повтори: Северна Македония отново подчини "адзурите" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4796 0

Актуалният европейски шампион Италия отново се провали срещу наглед неособено претенциозния тим на Северна Македония. "Скуадра адзура" завърши при резултат 1:1 визитата си в Скопие от квалификация за Евро 2024 г.

Резултата на стадион "Тоше Проески" откри Чиро Имобиле в 47-ата минута на мача. В 81-вата минута обаче Енис Барди застана под светлините на прожекторите, възстановявайки паритета със страхотно изпълнение от пряк свободен удар.

Така западната ни съседка се нареди на 4-о място в класирането в своята Група "C", покачвайки актива си на 4 точки. Именно с толкова са и "адзурите", които са трети и водят единствено с голова разлика. 

Във вторник (12.09) на възпитаниците на Благоя Милевски предстои среща с последния Малта като гости в 21:45 часа българско време . Тези на Лучано Спалети пък домакинстват на Украйна в същия ден и по същото време.

Какво се случи?

Първото полувреме на двубоя се разви значително равностойно. С навлизането в срещата гостите постепенно се установиха в половината на съперника си, но създадоха много малко на брой голови положения.

По много по-добър начин стартираха вторите 45 минути за момчетата на Лучано Спалети. "Скуадра адзура" поведе в резултата едва 2 минути след подновяването на играта, а автор на попадението бе Чиро Имобиле. Нападателят се възползва от отбита в напречната греда топка, преодолявайки вратаря Димитриевски и извеждайки своя тим напред.

Вместо да се възползват от набраната инерция и самочувствие, гостите се отдръпнаха в по-заден план. Това от своя страна мигновено даде резултат в полза на опонента им.

В 81-вата минута Енис Барди получи шанс да изпълни пряк свободен удар в непосредствена близост до пеналтерията на Италия. Той го направи по възможно най-добрия начин, носейки точката на своя отбор.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички