Копа Америка: Неймар срещу Меси - налице са всички предпоставки за грандиозен финал!


Копа Америка: Неймар срещу Меси - налице са всички предпоставки за грандиозен финал!
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

2952 0

Големият финал е факт - Аржентина на Лионел Меси ще се изправи срещу Бразилия на Неймар в зрелищен финал на Копа Америка, който ще се изиграе в нощта на събота срещу неделя от 03:00ч. българско време!

Налице са всички основания да смятаме, че това ще бъде двубой, който ще се помни дълго - и "гаучосите", и "кариоките" се намират в невероятна форма...

Бразилците изиграха 6 мача в надпреварата до момента, записвайки 5 победи и само 1 равенство при голова разлика 12:2. Аржентинците имат 4 победи и 2 равенства, но второто дойде по време на 1/2-финала срещу Колумбия, спечелен впоследствие с дузпи. Головият баланс на тима е 11:3.

Много любопитно е да се отбележи, че последните загуби на Бразилия и Аржентина са от директните им мачове един срещу друг:

Последният мач, който Лионел Меси и компания загубиха бе на Копа Америка 2019, когато отстъпиха на Бразилия на 1/2-финала с 0:2. Последната загуба за Неймар и неговите съотборници пък датира от 2019 година, когато в приятелска среща "гаучосите" ги побеждават с 1:0!

Дотук на Копа Америка Неймар е вкарал два гола и е добавил 3 асистенции, докато Меси има 4 попадения и е дал последния голов пас в 5 ситуации.

ИСТОРИЯТА

В по-широк исторически план Бразилия и Аржентина са играли общо 107 пъти - 39 победи за аржентинците, 25 равенства и 43 успеха за бразилците. В тези срещи "гаучосите" са вкарали 161 гола, а кариоките 166.

ТРОФЕИ

Аржентина е печелила повече пъти Копа Америка от Бразилия - 14 срещу 9, но бразилците могат да се похвалят с цели 5 световни титли, докато тези за аржентинците са само 2.

ЛЮБОПИТНО

Първият мач между двата отбора датира от далечната 1914 година! Тогава Аржентина печели с 3:0 в приятелска среща. Последния двубой вече го споменахме - 1:0 за "гаучосите" в контрола през 2019 година. Интересното е, че в нея Меси и Габриел Жезус, който няма да играе на финала на Копа Америка, изпускат по една дузпа. Най-резултатният мач между двата тима се състои на 5 март 1940 година - Бразилия громи с 8:2 в приятелска среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички