КОНМЕБОЛ изуми: Разреши на играчи с коронавирус да играят срещу здрав тим


КОНМЕБОЛ изуми: Разреши на играчи с коронавирус да играят срещу здрав тим
Снимка: Getty Images/Gulliver

923 0

Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ е позволила на аржентинския гранд Бока Хуниорс да пусне в игра срещу парагвайския Либертад в Копа Либертадорес футболисти, които са заразени с коронавирус, съобщава Ole". От КОНМЕБОЛ и Комисията на организацията по здравеопазване са обяснили решението си с факта, че заразените играчи карат болестта безсимптомно.

Според Eurosport" коло 50% от футболистите на Бока са заразени. Нормално, от Либертад са осъдили твърдо случващото се. "Ясно е, че трябва да се прилагат първоначалните правила - който даде положителен тест, не може да играе. Заразените чужденци ще дойдат и ще излязат на терена? Всички полудяваме", заяви президентът на клуба Рубин ди Торе.

От парагвайския клуб пуснаха и официално изявление. "Клубът изразява пълно недоволство и неприемане, а също и абсолютна загриженост относно диференцираното отношение към тези хора в ущърб на здравето на парагвайското население. Ние дълбоко съжаляваме, че КОНМЕБОЛ игнорира собствените си здравни протоколи, нарушвайки основните принципи на съвместно съществуване, които застрашават човешкото здраве", се казва в него.

Мачът между Либертад и Бока е по програма на 18 септември. Действащият шампион в турнира е бразилският Фламенго. А кой известен треньор пребори рака и след това и коронавируса вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички