Колумбия взриви Копа Америка - шамароса Бразилия (ВИДЕО)


Колумбия взриви Копа Америка - шамароса Бразилия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1931 0

Колумбия сътвори сензацията на Копа Америка 2015, като победи суперфаворита Бразилия с 1:0.

Мачът бе от Група С на турнира и се игра на ст. "Монументал Давид Ареяно" в Сантяго. Бразилците, особено през второто полувреме, имаха сериозно надмощие, което обаче не успяха да оползотворят. Единственият гол в мача вкара в 36-ата минута Хейсон Мурильо, който от тази година играе за Интер Милано.

С голям принос за сензационната победа е и вратарят на колумбийците и лондонския Арсенал Давид Оспина, отличил се с великолепни намеси. Победата е и своеобразен реванш за Колумбия за загубата от Бразилия на Световното първенство преди 1 г. Тогава, на 4 юли във Форталеза, Кариоките взеха четвъртфинала с 2:1 с голове на Тиаго Силва и Давид Луис, докато за колумбийците се разписа Хамес Родригес от дузпа.

Със спечелените 3 т. Колумбия се връща в играта след изненадващата загуба на старта на Копа Америка от аутсайдера Венецуела с 0:1. Начело в Група С с по 3 т. са Бразилия, Венецуела и Колумбия. Без точков актив до момента е Перу, като обаче перуанците и венецуелците са с мач по-малко. Двата отбора играят в петък, от 2:30 часа българско време./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички