Колко пари взе Италия за Евро 2020 и по колко спечелиха играчите?


Колко пари взе Италия за Евро 2020 и по колко спечелиха играчите?
Снимка: Getty Images

6025 0

Да спечелиш Европейското първенство по футбол със сигурност само по себе си е предостатъчна награда, но какви средства всъщност ще получи Италия, както и футболистите на "Скуадра адзура" за големия си успех на юбилейното издание на континенталния турнир?

Всеки от футболистите ще бъде възнаграден с 250 хиляди евро. До това споразумение с президента на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се е стигнало, след като страната получи внушителните 99 милиона евро за участието си в състезанието.

Футболистите на Англия, които останаха съвсем близо до осъществяването на голямата си мечта, след като се класираха за исторически първи финал на европейско първенство, ще приберат по 200 хиляди евро бонус за това, че играха на финала. Едва ли обаче те ще ги утешат.

А за промяната в световния футбол в и за все по-големия поток от пари, който се развърта, говори и любопитно сравнение между последните големи успехи на Италия на международната сцена - а именно Евро 2020, Световното първенство по футбол през 2006 година, както и Мондиал 1982.

За Световното преди 15 години, както и за сегашния успех на Стария континент (имайки предвид, че безспорно световното първенство е по-престижно, труднопостижимо и скъпоплатено), всеки от играчите в съответните състави е завоювал по 250 хиляди евро. През 1982 година пък са били разделени по 90 хиляди евро на калпак за триумфа на Световното.

А кои са 5-те ключови (не)скрити момента зад успеха на Италия на Евро 2020?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички