Кой друг? Лионел Меси вкара от пряк свободен удар и поведе Аржентина към Мондиал 2026 (ВИДЕО)


Кой друг? Лионел Меси вкара от пряк свободен удар и поведе Аржентина към Мондиал 2026 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11254 0

Актуалният световен шампион Аржентина стартира квалификациите за Мондиал 2026 с минимална домакинска победа над Еквадор в ранните часове на 8-и септември (българско време).

Двубоят се изигра пред пълните трибуни на стадион "Monumental" в столицата Буенос Айрес, а единственото попадение падна в 78-ата минута и бе дело на Лионел Меси!

Капитанът на "албиселесте" можеше да открие резултата още в 16-ата минута, но негов шут от около 20 метра профуча покрай левия страничен стълб. В края на първото полувреме пък дясната греда спаси еквадорците, след като Лаутаро Мартинес засече центриране от дясното крило.

В 58-ата минута Николас Таляфико бе напът да "счупи" нулите, но бомбеният му изстрел от дистанция се "лизна" в напречната греда и топката излезе в аут.

Голът падна в 78-ата минута - Аржентина получи пряк свободен удар фронтално на 23-4 метра срещу вратата, а Меси стреля с левия крак и не остави никакви шансове на стража на Еквадор, пращайки топката в десния му ъгъл за 1:0.

*В останалите мачове от зона "Южна Америка" Колумбия победи Венецуела с 1:0 (гол на Рафаел Боре в 46-ата минута), а Парагвай и Перу завършиха 0:0!

Ето и пълен репортаж от Аржентина 1:0 Еквадор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички