Мечтата на Реал Мадрид за перфектен сезон е пред провал


Мечтата на Реал Мадрид за перфектен сезон е пред провал
Снимка: Getty Images

3672 0

Реал Мадрид на Карло Анчелоти има за цел да превърне сезон 2022/23 в перфектен, печелейки всички шест възможни трофея в един сезон – нещо, което не е правено досега (б. р. – Барселона го прави в една календарна година, не в един сезон).

Като шампион в Ла Лига и Шампионска лига, Реал си извоюва правото да участва в Суперкупата на УЕФА, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство, като в допълнение ще се бори и за трите традиционни трофея – гореспоменатите два и Купата на Краля.

Сериозен проблем може да настъпи с провеждането на Световното клубно първенство, тъй като от ФИФА не са обявили официално на кои дати ще се проведе.

В Реал Мадрид, Кралската Футболна Федерация и Ла Лига също не е постъпвало писмо от световната централа за провеждане на турнира. Това означава, че той може да не се проведе в този състезателен сезон. Обикновено датите, на които се играе, са заети от тези за Мондиал 2022 в Катар.

Почти невъзможно е турнирът да се проведе преди юни месец, когато сезонът вече ще е приключил и дори при перфектен сезон, Реал може да не грабне шестте трофея в една кампания.

От "белия" клуб може да нямат тези притеснения още в следващите часове, ако загубят Суперкупата на УЕФА от Айнтрахт Франкфурт, а ето къде можете да наблюдавате срещата в Хелзинки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички