Кевин де Бройне ще бъде като Зоро на Европейското първенство по футбол


Кевин де Бройне ще бъде като Зоро на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1326 0

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне най-вероятно ще пропусне първия мач на Белгия на Европейското първенство по футбол, но ще бъде на разположение пред Роберто Мартинес за останалите мачове на тима.

Белгиецът получи сериозна травма на лицето по време на финала в Шампионска лига, когато се сблъска тежко с Антонио Рюдигер. Направените му по-късно прегледи показаха счупване на носа и очната орбитална кост, но Де Бройне реши да не се оперира, тъй като възстановяването му щеше да отнеме много време.

По всяка вероятност той ще пропусне старта на Белгия на Евро 2020 срещу Русия, но ще бъде на линия за останалите мачове, въпреки че ще играе с предпазна маска на лицето. 

"Малко вероятно е Де Бройне да бъде на линия за първия мач, така че който го замести, ще трябва да покаже, че е готов. Взехме решение за неговата маска. Тя ще бъде изготвена от един от производителите, който направиха маската на Ян Вертонген. Много сме доволни от това", заяви самият треньор на белгийците Роберто Мартинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички