Карлос Тевес: Футболистите могат да живеят и година без да получават заплатите си


Карлос Тевес: Футболистите могат да живеят и година без да получават заплатите си
Снимка: Getty Images/Guliver

3030 0

Карлос Тевес смята, че професионалните играчи, които играят на най-високо ниво трябва сами да предложат на намалят заплатите си. Подобно на останалите елитни играчи в света, звездата на Бока Хуниорс Тевес е в пауза, след като вътрешният сезон в Аржентина беше спрян.

"Футболист може да живее шест месеца или година, без да получава заплати. Не сме в същото отчаяние като онези, които живеят с деца и всеки ден, трябва да напуснат къщата си в шест сутринта и да се върнат в седем вечерта, за да хранят семейството", заяви Тевес по телевизия America в Аржентина.

"Ние не сме пример в този случай: да, в други неща. Трябва да сме там и да помагаме. Лесно ми е да говоря от вкъщи, като знам, че имам храна за децата си. Но отчаяни хора, които не могат да се движат и не могат да напуснат къщата. Това е притеснително."

"Клубовете трябва да се включат. Вместо да отидат да тренират сутрин, те трябва да изискват да се правят нещата за хората. От тук започва страхотният пример. Можете да правите видеоклипове, като мен вкъщи от моята всекидневна, но страхотният пример е, че всички излизаме и помагаме", каза той.

Отборът на Барселона предприе 70-процентно намаляване на заплатите, за да гарантира, че клубът може да продължи да функционира по време на извънредното положение на Испания, докато играчи като Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе и Робърт Левандовски са направили дарения в подкрепа на благотворителни организации, които се борят срещу разпространението на Covid-19. А как Тевес си припомни отдадеността на Кристиано Роналдо - вижте в този материал.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички