Капело обяви тримата най-добри във футболната история


Капело обяви тримата най-добри във футболната история
Снимка: БГНЕС

2535 0

Безработният в момента треньор Фабио Капело посочи кои според него са тримата най-добри футболисти в историята. В неговата класация Кристиано Роналдо не намери място, за сметка на Лионел Меси, който според италианеца ще стане победител в надпреварата за "Златната топка".

"Пеле, Марадона и Меси, това са тримата най-добри и най-големи в историята на футбола. Те са онези, които въодушевяват публиката и те карат да станеш от стола си, гледайки ги", заяви Капело пред "Fox Sport Italia".

"Меси, благодаря ти за всичко онова, което даваш на футбола и ти желая много здраве и късмет. За нас е много важно винаги да те гледаме на терена", каза 70-годишният специалист.

Капело подкрепя предложението да се дават две награди - едната на Меси, другата за всички останали играчи.

"Съгласен съм, че "Златната топка" трябва да бъде връчена на Меси. Може да се помисли за още една награда и за останалите играчи. Това, което видях в мача със Севиля, може да се сравни с поезия, футбол от най-високо ниво. Никой не може да борави толкова бързо с топката, толкова лесно да преодолява съперника, да вкарва голове и да дава пасове. Може да си платиш за вход на стадиона само за това, че на терена ще бъде Меси", добави той.

Носителят на "Златната топка" ще стане известен на 9 януари. Церемонията по връчването на приза ще се състои в Цюрих.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички