Великият Капело се завръща в любимата Серия А


Великият Капело се завръща в любимата Серия А
Снимка: БГНЕС

1127 0

Фабио Капело може да се върне към ежедневната треньорска работа начело на заспалия гранд от Серия А Интер, пишат медиите на Апенините. Както е известно, "нерадзурите" станаха по-известни със скандала между капитана Мауро Икарди и феновете от най-голямата фракция "Курва Норд", отколкото с резултатите си на терена.

ИКАРДИ ВСЪЩНОСТ НЕ Е НАПАДАН ОТ ФЕНОВЕТЕ

Интер от началото на сезона може да се похвали само с обрата от 0:1 до 2:1 срещу Ювентус, но иначе записа унизителни поражения като 1:2 от Каляри и 0:2 от Апоел Беер Шева на "Джузепе Меаца", както и 0:2 от Киево в дебюта на настоящия треньор Франк де Бур.

Холандецът скоро ще бъде уволнен, сочат информациите от италианските медии и именно Фабио Капело - един от най-успешните специалисти - е фаворит номер 1 за неговия пост.

Другият спряган за наследник на Де Бур е Руди Гарсия, който в Италия направи име като треньор на Рома между 2013 и 2016 година, а иначе през 2010/11 направи дубъл във Франция с Лил.

Капело е легендарен в професията си, като в кариерата си е водел Милан (два пъти), Реал Мадрид (два пъти), Рома и Ювентус, както и националните отбори на Англия и Русия. От 2007 година обаче не е бил начело на клуб, а успехите му са безброй, най-вече тези с "росонерите".

4 пъти шампион на Серия А с Милан и веднъж с Рома, 1 път в Шампионска лига с Милан и 2 пъти в Примера дивисион с Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички