Камата убоде Платини: Доста е напълнял, това не е от работа!


Камата убоде Платини: Доста е напълнял, това не е от работа!

1473 0

Христо Стоичков в типичния си стил подпука ръководителите на световния и европейския футбол Сеп Блатер и Мишел Платини. Камата говори след лекция в треньорската школа по футбол, която той изчете.

"Мишел Платини не може да промени нищо, защото той също е в голямата каша. Той и синът му. Излязоха хора и казаха, че световното първенство във Франция е било регламентирано. Кой беше отговорник за световното през 98-а? Този същият прословут футболист – Мишел Платини. Как сега Франция спечели домакинството за европейското през 2016 година? Кой е президент? Нали пак е той? Него го интересува само как да направи повече мачове – Шампионска лига и Лига Европа. Да има повече отбори и пари от телевизионни права. Оня ден го видях на една снимка – доста е напълнял. Това не е от работа”, обяви носителят на "Златната топка" за 1994 година, цитиран от Канал 3.

За скандалите във ФИФА Камата беше категоричен:

"Аз съм казал още през 1994 година, че това е най-голямата мафия, която съществува в спорта. Не може хора, които са по 20-30 години във ФИФА и УЕФА, да бъдат постоянно там. Можем да сменяме футболисти и треньори, а те седят с едни и същи костюми от 20 години. Какво промениха в световния футбол? Какво промениха за доброто на футболистите? Някога допитаха ли се до нас?”

"Няма никакъв шанс тази мафия да бъде разбита. По какъв начин, като са хванали 7 човека, а другите 137 са там? Как ще допуснат Фиго или някой друг да стане президент на ФИФА, като Блатер има над 130 регламентирани гласове?", продължи Камата.

"ФБР подгони Блатер. Казаха му: ”Няма да се кандидатираш” . Той каза: Няма да се кандидатирам. И им показа на ФБР, че Блатер е по-силен от тях. Докараха едно споразумение, след което Блатер напусна след 24 часа. Всичко е документирано. Но не е проблемът в Блатер. Проблемът са хората, които толкова години са вицепрезиденти", добави Ицо.

"Проблемът не е световното първенство в Катар, Русия или Южна Африка. Проблемът е тези, които стоят вътре с едни костюми и вратовръзки. Ако им знеса една топка и една диня, ще вземат динята. Всички са един дол дренки. Но имам и много мои бивши колеги, които като влязат във ФИФА или УЕФА и сложат една вратовръзка, забравят, че са били футболисти. Тях ги интересува как да пътуват, къде да идат, в кое кресло да седнат и забравят проблемите на съвременния футбол", каза още Стоичков.

На въпрос за ЦСКА той беше лаконичен: "В Маями ми е добре."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички