Как треньорът на Англия Гарет Саутгейт обясни падението на "Трите лъва" срещу Унгария?


Как треньорът на Англия Гарет Саутгейт обясни падението на "Трите лъва" срещу Унгария?
Снимка: Getty Images

2060 0

Старши треньорът на Англия - Гарет Саутгейт, не подаде оставка след срамната домакинска загуба с 0:4 от Унгария в турнира Лига на нациите. "Трите лъва" инкасираха толкова много попадения пред своите фенове за първи път от почти един век насам - за последно това се е случило през 1928 година (1:5 от Шотландия на "Уембли").

"Много тежка вечер, но отговорността е моя. В хода на мача направих промени в атака и заради тях започнахме да играем прекалено открито. Аз нося вината за слабото ни представяне във всичките 4 мача", започна селекционерът, след като тимът му загуби за втори път от унгарците, а междувременно записа и две равенства срещу Германия и Италия (1:1 и 0:0).

"Опитах да внеса повече баланс в отбора, давайки шанс на някои от по-младите футболисти. Истината е, че и в двата двубоя с Унгария не бяхме достатъчно добри и бяхме наказани".

"Днес започнахме добре, но първият гол ни отне увереността. След почивката създадохме няколко положения, но получихме втори гол, който вече повлия много на настроението ни. За младите това е ценен опит. Може би им възложих прекалено голяма отговорност срещу силен отбор, какъвто е Унгария", призна Саутгейт, който бе оставил част от звездите си резерви и допълни:

"Разбирам реакцията на феновете, но най-важното сега е те да не спират да ни подкрепят. Младите играчи ще стават по-добри. Моето задължение е да защитавам футболистите, както и да отговарям за резултатите".

Вижте още: Европейският шампион Италия също имаше тежка вечер, инкасирайки 5 гола във вратата си от Германия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички