Как сингапурец стана цар на черното тото


Как сингапурец стана цар на черното тото

2874 0

Уилсън Радж Перумал никога не е ритал топката, но е спечелил милиони евро чрез футбола. Той дори няма лиценз за треньор и нито има нужните познания да седна на скамейката, но въпреки това е ръководил едни от най-известните футболисти в света.

Уилсън Радж Перумал е способен да направи така, че всеки мач да завърши, както той пожелае. Правил го толкова пъти, че вече не им знае точната бройка. Сигурно името му не ви говори нищо, но със сигурност сте гледали двубой с негово участие. Това е така, тъй като Уилсън Радж Перумал е най-големият специалист по уреждане на мачове в света. Сингапурецът успя да се спаси от бедността благодарение на черното тото във футбола.

След като обаче бе арестуван от полицията заради престъпната си дейност, той реши да съдейства на униформените служители, за да не се повтарят повече такива случаи като неговия.

„На никого не съм казвал, но мисля, че съм участвал в уреждането на 80 или 100 мача. Много пъти сядах на скамейката и директно казвах на играчите какво искам да направят. Дори давах наставления и на треньорите. Толкова беше лесно,“ разказва Уилсън Радж Перумал.

Неговият метод за уреждане на мач наистина е много прост. Само трябва да се свърже с определен играч, който да изпълни указанията му. За предпочитане обаче е футболистът да е защитник или вратар, тъй като така по-лесно може да повлияе върху резултата от срещата. Другият вариант е да се окаже натиск върху съдиите.

„Също беше лесно да убедиш съдията да участва в схемата. Нямах никакви притеснения да давам и на тях нареждания,“ коментира сингапурският мафиот.

Също така той лесно е „работил“ и с футболните федерации на няколко държави.

Мръсният му бизнес обаче се разраснал с навлизането на интернета. Така Уилсън Радж Перумал имал достъп до по-голям брой мачове по света.

„Имах възможност да подкупвам хора на ръководни постове от бедните страни. Всеки искаше и нямаше нищо против да взима пари,“ каза още сингапурецът.

Перумал с гордост признава, че е уреждал мачове от квалификации за световни първенства, от турнира за Купата на африканските нации, срещи от женския футбол и дори такива от Олимпиада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички