Светкавичната кариера на новата перла на Барселона


Светкавичната кариера на новата перла на Барселона

2152 0

На феновете на Барселона беше нужно малко повече от час, за да открият новата перла от детско-юношеската школа на клуба.

18-годишният Мунир Ел Хадади започна като титуляр при победата над Елче (3:0) и още в първия си мач за мъжкия състав на каталунците той уцели напречната греда на вратата на гостите и вкара гол.

По време на лятната подготовка младото крило от марокански произход показа невероятни качества, отбеляза 4 попадения и бързо спечели доверието на новия треньор Луис Енрике.

"Мунир прави нещата с голяма лекото. Както тренира, така и играе. Даже дори по-добре," коментира Луис Енрике след победата над Елче.

Мунир Ел Хадади има доста интересна кариера, която буквално се развива светкавично.

Ето 10 факта, които не знаете за него: 

1. Роден е на 1 септември 1995 г. в Ескориал. Ще навърши 19 г. следващия понеделник.

2. Баща му е мароканец от Хосейма, а майка му е родена в испанското градче Мелия. Още докато е дете, родителите му се преместват в Мадрид в търсене на по-добър живот.

3. Мунир започва кариерата си в непретенциозни клубове като Галапагар, Санта Ана и Райо Махадаонда, в който отбелязва 32 гола в 29 изиграни мача.

4. Реал (М), Атлетико (М), Райо Валекано, Хетафе, Осасуна и Манчестър Сити се опитват да го привлекат в редиците си, но талантливият футболист избира да се присъедини към детско-юношеската школа на Барселона. През 2011 г. той пристига в "Ла Масия" и още през първия сезон става шампион и носител на купата на Каталуня с юношеския отбор на каталунците. За първенството вкарва 22 гола. 

5. На 31 януари 2014 г. преподписва договора си с Барселона, въпреки че няма нито един мач за представителния тим. Новият контракт е до 2017 г., а в него има клауза, според която може да напусне стадион "Камп Ноу", ако друг клуб плати 12 млн. евро за него. В случай че дебютира за мъжете (както стана срещу Елче), трансферната му цена автоматично скача на 35 млн. евро.

6. На 1 март тази година той дебютира за дублиращия отбор на Барселона. Има изиграни 13 мача в трета испанска дивизия.

7. Четири дни по-късно изигра и първия си мач за юношеския национален отбор на Испания до 19 години.

8. На 15 април вкарва гол от центъра на игрището срещу Бенфика по време на финала от Шампионската лига за юноши. Барселона печели трофея.

9. На 14 юли Луис Енрике привлича Мунир в мъжкия състав. Той става голмайстор на отбора по време на лятната подготовка с четири попадения.

10. На 24 август дебютира в официален мач за Барселона. Това стана срещу Елче, а в този двубой той вкара гол пред препълнените трибуни на стадион "Камп Ноу".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички