Жозе Моуриньо е първият треньор, който печели и трите настоящи европейски турнира


Жозе Моуриньо е първият треньор, който печели и трите настоящи европейски турнира
Снимка: gettyimages

4146 0

След триумфа на Рома в първото издание на турнира Лига на конференциите, треньорът на „джалоросите“ Жозе Моуриньо влезе в историята с уникално постижение. Той стана първият наставник, който печели и трите настоящи европейски турнира. Той изведе Порто и Интер до трофея в Шампионската лига съответно през 2004 и 2010 година. След това през 2017 опитният португалец спечели Лига Европа с Манчестър Юнайтед. Също така с „драконите“ Моу печели и Купата на УЕФА през 2003 година.

Този спечелен финал продължава 100-процентовата успеваемост на Моуриньо на финали в европейски клубни турнири. Той има 4 финала на сметката си – 2 в Шампионска лига, един в Лига Европа, един за Купата на УЕФА и сега този в Лига на конференциите. Всичките са спечелени от „Специалния“.

Друг любопитен факт е, че отново Жозе Моуриньо е човекът, който донася на италиански тим европейски трофей, като именно неговият Интер беше последният отбор от Апенините, който спечели финал на европейската сцена. Сега отново тим от Италия, воден от него, взима европейска купа.

Вижте още: Какво заяви Моуриньо преди финала срещу Фейенорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички