Жоржиньо трябва да вземе Златната топка? Ето какво каза самият играч по този въпрос!


Жоржиньо трябва да вземе Златната топка? Ето какво каза самият играч по този въпрос!
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

2144 0

Полузащитникът на Челси и Италия Жоржиньо спечели Шампионска лига с клубния си отбор и Европейското първенство по футбол с националния и все по-усилено се говори, че той е един от големите претенденти за отличието Златна топка през 2021 година.

Ето какво сподели самият футболист по темата:

"Всички имаме мечти. Но ако трябва да бъда честен, това зависи от критериите, на които се основава решението. Ако говорим за талант, знам, че не съм най-добрият в света. Но ако става дума за титли, тогава никой не е спечелил повече от мен през този сезон", отбеляза Жоржиньо, но добави, че не може да се сравнява с Меси, Роналдо и Неймар:

"Как бих могъл да се сравнявам с Меси, Неймар или Кристиано Роналдо? За мен те имат напълно различни характеристики. Но, повтарям, това зависи от критериите".

През 2017 година халфът на Челси трябваше да вземе решение дали да играе за националния отбор на Бразилия или този на Италия, но сега по всичко изглежда, че е взел правилното решение: 

"Не се замислих. След юношеската възраст до 21 години играх само приятелски мачове за Италия, а през ноември 2017 г. бях повикан за плейофа за Световното първенство срещу Швеция. Сърцето ми каза "Италия има нужда от теб", така че взех това решение и съм много щастлив, че го направих", призна Жоржиньо пред "SportTv".

А защо вратарят на "скуадра адзура" Донарума не се зарадва, след като спаси последната дузпа във финала на Евро 2020 - можете да разберете тук... Причината е шокираща, но и комична!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички