Йоахим Льов проговори за връщането на Томас Мюлер и Матс Хумелс


Йоахим Льов проговори за връщането на Томас Мюлер и Матс Хумелс
Снимка: Guliver/GettyImages

1191 0

Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов обясни решението си да върне в Бундестима ветераните Томас Мюлер и Матс Хумелс. След провала на Световното първенство през 2018 г. Льов обяви, че няма да разчита повече на дуото.

"Томас и Матс изиграха силен сезон, така че ги върнахме обратно. Те могат да допринесат за отбора по отношение на лидерството. Познават нашия начин на мислене и голяма част от тима. Взехме предишното решение, защото искахме да дадем на останалите момчета шанс да се развият. Осъзнахме, че ни липсват опит и стабилност в защита и затова повикахме обратно Матс", каза Льов.

"Направихме този избор напълно убедени в него. Той може да организира отбраната, има опит с турнирите и знае как да подхожда в трудни моменти. Когато повикаш тези двама играчи, ясно е, че очакваш определени неща от тях. Това са футболисти, на които разчитаме. Въпреки това не мога да гарантирам титулярно място за цялото състезание. Но, разбира се, те ще играят важна роля в нашите планове".

"Жером Боатенг? Имам огромен респект към него. Постигнал е невероятни неща за Германия и е допринесъл за много за успехите на Байерн. Ние обаче имаме други играчи, които се справят добре в защита. Ето защо решихме да върнем Матс, но не и Жером", добави селекционерът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички