Ще има ли Реал Мадрид нов треньор?


Ще има ли Реал Мадрид нов треньор?
Снимка: Guliver/GettyImages

2584 0

Докато все още не е отшумял отзвука от провалената Суперлига и всички се чудят дали Реал Мадрид ще успее да вземе Килиан Мбапе през лятото, една тема остава леко настрана. Тя е свързана с бъдещето на Зинедин Зидан на "Сантиаго Бернабеу" и вероятността той да не е треньор на тима през следващия сезон. 

Президентът на "белия балет" Флорентино Перес и ръководството на тима са много доволни от работата на Зизу и са категорични в желанието си не просто да остане, но и да поднови контракта си. Такава опция към момента не е актуална, но според близки до клуба източници Зидан е изборът на ръководството. 

Френската легенда не е взел решение дали ще остане в клуба и ще говори с Перес едва след края на сезона, за да го информира за своето решение. Ако все пак Зидан реши да напусне, Реал Мадрид има списък с трима потенциални негови заместници. 

Според Фабрицио Романо, №1 в списъка на влиятелния президент на Реал е Масимилиано Алегри, който вече 2 години изчаква подходяща оферта, за да се завърне на треньорския пост, след като напусна Ювентус. Той отклони оферти от Тотнъм, завръщане в Ювентус и още няколко италиански отбора именно в очакване на възможност да води клуб като Реал. Самият Перес е привърженик на качествата на опитния специалист. 

Клубната легенда Раул Гонсалес Бланко също е сред фаворитите за треньор на Реал. "Кралете" се надяват той да поеме тима, когато натрупа повече опит като главен наставник (какъвто е в момента на Реал Кастия), но е възможно да седне на "горещия стол", ако Зидан напусне. Третият вариант е Йоахим Льов, който напуска поста си начело на Германия след края на Евро 2020. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички