Ясни са двата 1/2-финала на Европейското първенство! 3 фаворита и 1 аутсайдер в битка за трофея


Ясни са двата 1/2-финала на Европейското първенство! 3 фаворита и 1 аутсайдер в битка за трофея
Снимка: Getty Images

45454 0

Европейското първенство по футбол върви все по-убедително към своя край. Вече са изиграни 48 срещи, а до големия финал остават още 2. След тях предстои и грандиозното шоу на митичния стадион "Уембли" в Лондон, което ще се състои на 11 юни.

А вече са ясни и 4-те отбора, които "оцеляха" до това да спорят за призовите места. В петък, 2-ри юли, стана ясен първият полуфинален сблъсък, където един срещу друг ще играят познати съперници - Италия срещу Испания. "Скуадра адзура" се справи срещу Белгия след успех с 2:1, докато "Ла Фурия" мина през дузпите, за да отстрани Швейцария.

Именно това ще е и първият по програма полуфинал, като той ще се състои във вторник, 6 юли, от 22:00 часа българско време. Арена на битката пък ще бъде същото място, на което ще бъде изигран и самият финал - "Уембли".

Вторият полуфинал стана ясен в събота, 3-ти юли, след като в първата за деня среща Дания продължи възхода си и победи с 2:1 Чехия. Малко след това Англия грабна последния билет за полуфиналите по безапелационен начин. "Трите лъва" вкараха толкова, колкото за целия турнир до момента - 4, и отстраниха безпроблемно Украйна.

Освен това футболистите на Гарет Саутгейт продължиха впечатляващата си серия без допуснато попадение и все още никой не е успял да вкара на Джордан Пикфорд на Евро 2020. Това ще опита да стори и Дания, като полуфиналът е ден след първия такъв - в сряда, 7 юли, също от 22:00 часа българско време и отново на "Уембли".

От 4-те тима със сигурност Дания е най-малко респектиращото име, но "червения динамит" е показвал и в историята, и на този турнир, че за нищо на света не бива да бъде подценяван, тъй като може да се взриви много опасно за всеки съперник.

Големите фаворити за класиране на финала според букмейкърите са Англия и Италия, но е ненужно да се казва, че селекцията на Луис Енрике няма как да бъде подценена и Роберто Манчини и компания ще трябва да се постараят доста, за да оправдаят статута си на фаворит.

А за да сте наясно с целия график за останалите срещи, както и къде ще се излъчват те - вижте пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички