Ясен е първият 1/8-финал на Европейското първенство по футбол - Италия срещу Австрия


Ясен е първият 1/8-финал на Европейското първенство по футбол - Италия срещу Австрия
Снимка: Getty Images/Guliver

3688 0

Най-очакваното футболно събитие за годината - Европейското първенство по футбол, е в своя разгар, като сме съвсем близо до завършека на първата фаза - груповата, и преминаването към елиминационната, която предполага да е далеч по-зрелищна и с далеч повече дербита.

Въпреки че все още не са се изиграли всички двубои от всички групи, вече има яснота за един осминафинален сблъсък, тъй като имаме крайните класирания на две от групите - на "А" и на "С". Трябва да отбележим, че между груповата и елиминационната фаза са едни от малкото дни, в които няма да има мачове.

Последната среща от груповата фаза е на 23 юни, а първата от осминафиналите на 26 юни. Така на 24 и 25 юни няма да има футболни срещи от Евро 2020. А за първия ден на осминафиналната фаза вече е ясно, че победителят в група "А" - Италия, ще се изправи срещу втория от група "С" - Австрия.

Именно "Скуадра адзура" е първата селекция, която успя да запише само победи в груповата фаза на Европейското първенство през тази година. Футболистите на Роберто Манчини разгромиха с класическото 3:0 в първите си две срещи - срещу Турция и Швейцария, а в последния мач спечелиха с минималното 1:0 над Уелс.

Трябва да се отбележи, че с успехите Италия изравни историческия си рекорд от 30 поредни мача без поражение (25 победи и 5 равенства), като е само на един двубой от подобряването му. Същевременно съставът е в серия от 11 поредни победи, като още по-впечатляващото е, че във всички тях не допусна попадение в своята врата.

Австрия пък си спечели второто място, след като в директния спор за него надделя над Украйна с 1:0. Преди това в групите селекцията на Франко Фода спечели с 3:1 над Северна Македония и загуби от Нидерландия с 0:2.

Така се стигна до това, че Италия ще играе на "Уембли" в Лондон срещу Австрия на 26 юни от 22:00 часа българско време.

А по коя програма ще е срещата, както и всички останали мачове - вижте пълната ТВ програма на Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички