Ясен е още един 1/8-финал на Европейското по футбол! Уелс и Дания в сблъсък без фаворит


Ясен е още един 1/8-финал на Европейското по футбол! Уелс и Дания в сблъсък без фаворит
Снимка: Getty Images

3296 0

Най-очакваното футболно събитие за годината - Европейското първенство по футбол, е в своя разгар, като сме съвсем близо до завършека на първата фаза - груповата, и преминаването към елиминационната, която предполага да е далеч по-зрелищна и с далеч повече дербита.

Въпреки че остават още 6 мача от групите, вече са ясни първите два осминафинални сблъсъка. Както стана ясно още преди няколко часа - единият от тях е между Италия и Австрия, като ще се състои на 26 юни от 22:00 часа българско време на "Уембли" в Лондон.

Вторят осминафинал пък ще е далеч по-непредвидим и без ясен фаворит, тъй като ще противопостави селекциите на Уелс и Дания, след като "червения динамин" буквално избухна и разби Русия с 4:1, като си гарантира второто място и същевременно изхвърли "Сборная" от Евро 2020.

Любопитно е, че Дания продължава директно за осминафиналите като втори отбор, въпреки че загуби първите си две срещи в групите - 0:1 от Финландия в откриващия сблъсък и допуснатият обрат с 1:2 от Белгия във втората среща.

Уелс също не стартира с победа, след като завърши наравно 1:1 с Швейцария. Последва ключовият успех с 2:0 над Турция, а след това и загубата само с 0:1 от Италия, като по този начин има по-добра голова разлика от Швейцария и заради това се класира на тази позиция.

Сметките при "червения динамит" бяха доста по-сложни. Стигна се до истинска "врътка", след като Дания, Русия и Финландия завършиха с по 3 точки, като същевременно всеки от тях е побеждавал, но и губил от някой от останалите тимове. Така се заформя своебразно класиране между тях, при което водеща е головата разлика.

В крайна сметка Уелс излиза срещу Дания на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам на 26 юни от 19:00 часа българско време.

За да видите разпределението, както и останалите срещи (+ каналите, по които се излъчват) - прочетете пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички