Изумително: Зрелището Португалия - Франция от Европейското първенство наблюдавано в... космоса (СНИМКА)


Изумително: Зрелището Португалия - Франция от Европейското първенство наблюдавано в... космоса (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

2650 0

Груповата фаза на Европейското първенство по футбол приключи по възможно най-добрия начин - чрез зрелище между два силни състава - европейският шампион Португалия и световният шампион Франция. Те не разочароваха феновете и си вкараха по 2 гола чрез Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Този, както и два други сблъсъка от група "F" на Евро 2020, привлече огромно внимание към себе си и едва ли не всеки футболен привърженик, който е имал възможността да наблюдава мача, го е сторил (с изключение на феновете на Германия и Унгария, които играха по същото време).

Това не изключва и тези, които са били много, много далеч от дома. Толкова далеч, че направо в... космоса, буквално. Френският астронавт Тома Песке се похвали със снимка в космоса, на която се вижда, че е наблюдавал срещата.

"Гледам Франция - Португалия. Нямахме възможно най-лесната група в това издание на Евро 2020, но това направи мачовете доста по-интересни" - написа той, цитиран от new.in-24.com.

Песке е пристигнал на станцията през април заедно с шест други астронавти и оттогава обитава космоса. При една от почивките си 65-годишният французин е използвал прожектора и екрана, за да проследи мача.

ВИЖТЕ ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА НА ОСМИНАФИНАЛИТЕ НА ЕВРО 2020

НАЙ-ВЕЛИКИТЕ 5 СЕКУНДИ В КАРИЕРАТА НА КРИСТИАНО РОНАЛДО (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички