Изненада: Обамеянг стана национален селекционер


Изненада: Обамеянг стана национален селекционер
Снимка: Gulliver/GettyImages

3139 0

Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг получи изключители новини днес. Оказа се, че бащата на голмайстора на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг - Пиер Франсоа Обамеянг, е назначен за селекционер на националния отбор на Габон, заменяйки на поста Хосе Антонио Камачо.

Опитният испански специалист бе освободен миналата седмица, след като тимът спечели само два от последните си 17 мача под негово ръководство в последните две години.

Футболната федерация на Западноафриканската държава е решила да заложи на тандем начело на мъжкия отбор, като Обамеянг ще води селекцията заедно с бившия нападател на Глазгоу Рейнджърс и Хъл Сити Даниел Къзън, който досега изпълняваше ролята на организационен мениджър на тима.

Бившият капитан на Габон Франсоа Амегас ще заеме ролята на Къзън. "Надявам се, че тези трима бивши капитани ще успеят да предадат своя опит на играчите", се казва в изявление на Федерацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички