Испанецът от Ухан Зал: Сега в Китай е по-безопасно, отколкото в Европа


Испанецът от Ухан Зал: Сега в Китай е по-безопасно, отколкото в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4295 0

Защитникът Даниел Серисо, който тази зима премина от Севиля в китайския Ухан Зал, коментира ситуацията с пандемията от коронавирус в света. Той заяви, че положението в Китай и дори в центъра на заразата - град Ухан, е много по-добре в сравнение с това в Европа.

"В Китай проблемът с коронавируса практически е неутрализиран. Няма от какво да се страхуваме. Тренирахме с отбора в Марбея, изчакахме, докато тревожните новини за коронавируса напълно изчезнат, а след това спокойно пристигнахме в Ухан и се върнахме към нормалния живот. В Китай сега определено е много по-спокойно, отколкото в останалия свят", заяви футболистът, цитиран от "Marca".

"Преди трансфера първоначално се усъмних, няма да отричам. Когато се отвори трансферният прозорец, никой всъщност не знаеше какво е коронавирус, говореше се само за нов вирус в Китай. Прекарах няколко дни в проучване на информацията и клубът ме увери, че няма да се върнем в Ухан, докато ситуацията не се подобри. Коронавирусът наистина разби целия свят, но в Китай сега всичко е много по-добре. В Европа всеки ден има нови случаи на заразяване, но тук, в Ухан, новите случаи са все по-малко", каза още Серисо. А защо, според руски лекар, коронавирусът е още по-голяма опасност за спортистите вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички