Интер Маями и Лионел Меси с турне, ще играят в Китай през ноември


Интер Маями и Лионел Меси с турне, ще играят в Китай през ноември
Снимка: Getty Images

1166 0

Интер Маями обяви, че ще отидат на следсезонно турне в Китай, след като не успя да стигне до плейофите в края на годината на Мейджър Лийг Сокър. Точно в края на сезона Лионел Меси не бе в най-добрата си форма и контузия го извади от няколко важни двубоя, в които не успя да помогне на своя тим.

С кои китайски отбори ще се изправи Маями?

"Чаплите" трябва да играят приятелски мачове срещу отборите от китайската Суперлига Кингдао Хайниу и Ченгду Ронгченг съответно на 5 и 8 ноември.

"Това ще бъде страхотна възможност да продължим да надграждаме нашата кампания за 2023 г., в която постигнахме първия си трофей. Ще приемем това като възможност да започнем подготовката си за 2024 г., тъй като се стремим да надградим миналия сезон и да постигнем повече успехи напред, каза спортният директор Крис Хендерсън.

Надеждите на Интер Маями за плейофите приключиха след загубата на Синсинати

Надеждите на Маями за достигане до плейофите на МЛС, които се провеждат между 25 октомври и 9 декември, бяха официално прекратени, когато те загубиха от Синсинати на 7 октомври. Отборът на Херардо Мартино ще играе срещу Шарлът и в двата си оставащи мача от редовния сезон на надпреварата на 18 и 21 октомври.

Маями е готов за Шампионската купа през 2024 г

Въпреки че вече не могат да завършат на по-високо от 12-то място в класирането на Източната конференция - три места от плейофите - Маями си осигури квалификация за Купата на шампионите КОНКАКАФ. Това се случи, след като спечелиха Купата на лигите през 2023 г.

Водени от Меси, който вкара 10 гола в седем мача за Купата на лигите, Маями вдигна трофея през август, побеждавайки Нешвил с дузпи на финала. Самият Лео бе забъркан в доста неприятна ситуация, при която бе наплют на терена от играч, който се оказа, че има минало в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички