Играчите с най-малко късмет и най-много загубени финали


Играчите с най-малко късмет и най-много загубени финали
Снимка: Getty Images/Guliver

5450 0

Някои футболисти са преживявали разочарованието да са на крачка от значим трофей редица пъти, но така и да не бъде спечелен. Това кара Паоло Малдини да се определи като "най-големият губещ в историята", въпреки че легендата има 5 трофея от Шампионска лига, 7 титли от Серия А, трофея от Световно първенство и т.н.

Италианецът се определи така, защото е загубил "3 финала в Шампионска лига, Суперкупата на Европа, финал на Световно първенство, финал на Европейско първенство и полуфинал на Световно първенство и т.н.". Поради този негов коментар испанското издание "Marca" прави класация с футболисти, които са губели най-много финали:

Хавиер Масчерано - той има над 20 трофея, сред които някои наистина значими, но въпреки това е загубил цели 11 финала, включително този на Световното първенство през 2014, както и тези за Копа Америка през 2004, 2007, 2015 и 2016 години.

Лионел Меси - да, дори шесткратният носител на "Златната топка" попада тук, а главна причина за това е националният отбор на Аржентина - цяло поколение футболисти, които са загубили толкова много финали.

Гонсало Игуаин - още един аржентинец, но нападателят е губил и финал в Шампионска лига с Ювентус през 2017 г.

Патрис Евра - той печели трофеи навсякъде, където отиде, с общо 21 такива, но има и немалко неприятни моменти. Губи 4 финала в Шампионска лига - с Монако срещу Интер, два пъти с Манчестър Юнайтед срещу Барселона и веднъж с Ювентус срещу каталунците. Освен това - поражение с Франция срещу Португалия на Евро 2016.

Ариен Робен - въпреки спечелените 30 трофея има цели 6 загубени финала - 2 в Шампионска лига, 1 на Мондиал 2010 и 3 Суперкупи.

Михаел Балак - общо 6 загубени финала. Има обаче 2 ужасяващи години за него - през 2002 година губи всичко - Байер Леверкузен изпуска титлата в последния двубой, губи финалите за Купата на Германия и Шампионска лига, а за капак - Германия губи от Бразилия на Световното първенство през 2002 година.

Алесандро Дел Пиеро - легендата на Ювентус печели с отбора редица трофеи, сред които Шампионска лига през 1996 година, но има малшанса да загуби финалите през 1997, 1998 и 2003 година.

Джанлуиджи Буфон - друга легенда на "бианконерите". Стражът е спечелил 23 трофея в цялата си кариера, но този от Шампионска лига му убягва, като губи финалите през 2003, 2015 и 2017 година. Има загубен финал с ПСЖ за Купата на Франция, както и с Парма за Купата на Италия през 2002 година.

Лотар Матеус - участва на рекордните 5 Световни първенства, но губи във финалите на 2 от тях. Легендата има 26 трофея, сред които такъв от Мондиал, но освен двата споменати загубени, допуска поражение и на последната стъпка за Купата на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички