Зинедин Зидан: Дали съм най-добрият треньор? Категорично не


Зинедин Зидан: Дали съм най-добрият треньор? Категорично не
Снимка: Guliver/GettyImages

1433 0

Зинедин Зидан може и да спечели наградата за треньор №1 за 2017 година, но френският специалист е категоричен, че сред колегите му има много такива, които са по-добри от него.

"Не съм най-добрият треньор, има по-добри”, заяви твърдо френската легенда на пресконференция преди утрешния първи 1/16-финал за Купата на Краля с третодивизионния Фуенлабрада.

За втора поредна година той беше сред топ 3 в класацията на ФИФА, а откакто е треньор на Реал Мадрид Зизу спечели два пъти Шампионска лига, два пъти Суперкупата на Европа, Ла Лига и Световното клубно първенство.

"Ако в продължение на 10 години печеля, тогава може да говорим по темата, но сега не. За мен е важно да работя, да се наслаждавам на това, което правя, и нищо повече. Има други, които обичат да говорят за това, не и аз.

За да си успешен треньор, трябва да притежаваш от всичко. Когато бях на 34 години, последната ми година тук като футболист, исках да се уча. Винаги съм искал да се уча. Всеки винаги може да върви нагоре в своята работа", допълни старши-треньорът на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички