Хърватия и Шотландия в директен сблъсък за елиминациите на Европейското по футбол


Хърватия и Шотландия в директен сблъсък за елиминациите на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

1682 0

Хърватия излиза срещу Шотландия в последния мач на двата тима от група "D" на Европейското първенство по футбол. И "шахматистите", и "териерите" са в незавидно положение и двубоят е техен шанс да се борят за класиране в 1/8-финалите на шампионата. Победа на един от двата тима ще даде актив от 4 точки, който би бил достатъчен за излизане от групата дори от трета позиция. Равенството обаче би се оказало самоубийствено за двата тима.

Кога е мачът Хърватия - Шотландия от Евро 2020?

Срещата Хърватия - Шотландия е на 22 юни (вторник) и ще се проведе на "Хемпдън Парк" в Глазгоу. Началният час е 22:00 ч. Можете да проследите двубоя, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Повече информация за датите и часовете на срещите може да видите в нашата ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА.

Новини преди мача:

Златко Далич може да разчита на всичко най-добро преди мача. Според треньора обаче Хърватия все още не може да напипа своя стил на игра, а усилията не са дали необходимия резултат. Експертите очакват от Далич да направи ротация, като пусне в игра Лука Иванушец, като младокът ще трябва да играе на дясното крило.

За Шотландия аут е Били Гилмор, който се зарази с коронавирус в деня преди мача. Пред собствените привърженици на "Хемпдън Парк" "гайдарите" са задължени за първи път да прескочат груповата фаза на голям форум и да сътворят исторически подвиг. Равенството с Англия пък усилва положителния зяряд.

В класирането на третите отбори първите четири тима имат вече по три точки, което прави равенството безсмислено. Очаква ни мач, в който всеки ще се хвърли на 100% в търсене на класиране напред.

Форма на двата отбора:

Хърватия се намира в изключително слаба форма, като има само 2 победи в последните си 11 мача (три равенства и шест загуби). Успехите дойдоха срещу непретенциозни съперници като Кипър и Малта, което затвърждава спада в хърватския отбор. Би било абсурдно да очакваме от "шахматистите" подвиг, подобен на този в Русия през 2018 г.

В последните си 10 двубоя Шотландия също има два успеха срещу доста по-слаби съперници - Фариорските острови и Люксембург. Тимът показа борбеност в срещите с Чехия и Англия, но в завършващата фаза сякаш нещо липсва - 0 гола за 180 минути игра от момчета на Стив Кларк. А още един хикс далеч няма да ги устройва...

Очаквани състави:

Хърватия: Ливакович; Вършалко, Ловрен, Вида, Гвардиол; Модрич, Брозович, Ковачич; Иванушец, Перишич; Петкович

Шотландия: Маршал; Мактоминей, Хенли, Тиърни; О'Донъл, Кристи, Макгрегър, Макгин, Робъртсън; Дайкс, Адамс

Ключови играчи:

Огромният опит на Лука Модрич го е поставял във всякакви ситуации. 35-годишният полузащитник е врял и кипял в играта и той е човекът, от когото се очаква да зададе тон. Положителен елемент е и отбелязването на гол от Иван Перишич в мача с Чехия. Крилото на Интер беше далеч от най-силните си мачове през сезона, но с попадението си показа, че има още хляб в него.

От капитана Анди Робъртсън може да очакваме всичко по-опасно за Шотландия. В схема с трима централни защитници левият бек получава достатъчно свобода за действие по целия фланг. Предвид безрезултатността на централните нападатели на Шотландия е много вероятно Робъртсън да се нагърби с още по-офанзивни действия и да поведе шотландските бойци към счупване на каръка на големи шампионати.

Факти:

* Хърватия няма равенство в третия си мач от групов етап на Европейски финали - две победи и три равенства

* Шотландия се надява да подобри резултатите си на "Хемпдън парк" като има победи на този стадион в 52% от случаите

* В последните си две домакинства в Глазгоу Шотландия не успя да отбележи гол

* Джон МакГин има нужда от един гол, за да изпревари Али МакКойст като най-резултатен играч за Шотландия в мачове на Европейско първенство (включително квалификациите)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички