Хеттрик на Роналдо спаси Португалия от резил


Хеттрик на Роналдо спаси Португалия от резил
Снимка: Getty Images/Guliver

1374 0

Кристияно Роналдо се превърна в герой за родината си Португалия, след като наниза хеттрик за 3:2 срещу Армения в Ереван. Благодарение на успеха иберийците останаха лидери в група "I" с актив от 12 точки.

Арменците пък заемат последната позиция в класирането със скромната точка след едно реми и цели четири загуби до момента.

Домакините започнаха мача ударно и в 14-ата минута вкараха страхотен гол чрез Пизели, който отправи феноменален удар от далечна дистанция, от фаул, като при изпълнението топката срещна горната греда и влезе във вратата.

Иберийците обаче изравниха в 29-ата минута след точно изпълнена дузпа от Роналдо, а в 55-ата минута голямата звезда на португалците вкара и втория си гол в мача, за да направи обрата пълен.

Нападателят бе изведен от Бруно Алвеш, като арменски бранител бе пред него в наказателното поле, но Роналдо го изпревари и просто копна топката над излезлия да го пресрещне вратар и реализира.

Три минути след това интригата бе убита, а Роналдо оформи своя хеттрик, след като с прекрасен удар няколко метра преди дъгата препарира стража на противника. Гостите останаха с човек по-малко на терена, тъй като в 62-ата минута Тиаго получи втори жълт и червен картон.

Все пак домакините вкараха още едно попадение в 72-ата минута чрез Мкоян, за да оформят крайния резултат. Той засече топката от близка дистанция при добавка и реализира.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички