Хари Кейн с лекция в исторически за него мач, а Англия се "събуди" в края срещу Малта (ВИДЕО)


Хари Кейн с лекция в исторически за него мач, а Англия се "събуди" в края срещу Малта (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5778 0

Националният отбор на Англия постигна трудна победа с 2:0 над Малта в мач от група "C" на квалификациите за Евро 2024. Капитанът на "трите лъва" - Хари Кейн отново блестя и записа поредното историческо попадение в своята кариера.

Развой на срещата

Още в осмата минута "трите лъва" излязоха напред на "Уембли". Хари Кейн бе изведен очи в очи с противниковия страж и стреля, но топката се отби в крака на Енрико Пепе, който се опита да я изчисти, но я вкара в собствената си врата за 1:0 в Лондон.

До края на първата част не се случи нищо по-интересно, като отборът на Англия намали страшно много оборотите и изглеждаше статично. В 75' обаче резултатът стана 2:0. Кейн получи хубав пас от Букайо Сака, който разсече малтийската отбрана и не сбърка, отбелязвайки гол в осми пореден мач в своята кариера като футболист за пръв път.

3 минути по-късно влезлият като резерва Деклан Райс вкара чудесно попадение, но топката се отклони от Хари Кейн в противниковата врата, а той бе в засада. ВАР веднага отмени гола.

Футболистите на Саутгейт вече си осигуриха участие на Евро 2024. Те са на първата позиция с 19 пункта. Малта пък е на дъното с нито една спечелена точка и голова разлика от -18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички